Hans Gude, Adolph Tidemand, «Brudeferd i Hardanger», 1848
Foto: Nasjonalmuseet / Børre Høstland
  • 15. mai 2021
  • Strømmes på Facebook og YouTube
  • På engelsk

Meld deg gjerne på i Facebook-arrangementet for å få påminnelse.

«Brudeferd i Hardanger» er et norsk ikon. Det solfylte sommerbildet med brudefølget i båtene, stavkirken på odden og vestlands- naturen med fjord og fjell var typisk for gjengivelsen av norsk natur og folkeliv på midten av 1800-tallet. Den 23 år gamle Hans Gude stod for landskapene og den drøyt ti år eldre Adolph Tidemand malte menneskene og båtene. Hva var det de ville oppnå med dette samarbeidet? Hva gjør dette tradisjonelle  motivet relevant i dag? 

Ellen J. Lerberg er senior kurator formidling i Nasjonalmuseet. Sammen med malerikonservator Laura Homer, tar hun deg her med helt tett på et av Norges mest kjente kunstverk. Direktesendingen finner sted i den helt spesielle Urnes stavkirke (1130), en av Norges eldste stavkirker. Velkommen til en direktesending i (nasjonal)romantiske omgivelser!

Når vi sender direkte på Facebook og YouTube 15. mai, kan du stille spørsmål om verket i kommentarfeltet, og vi vil gjøre vårt beste for å få spørsmålene besvart av ekspertene. 

Har du noe du vet at du vil spørre om? Send oss ditt spørsmål allerede nå. 

Arrangementet foregår på engelsk, men vil tekstes på norsk etter direktesendingen. Opptaket vil publiseres på YouTube. 

Tett på er en ny strømmeserie fra Nasjonalmuseet, hvor vi kommer tett på noen av høydepunktene i maleri- og tegningsamlingen.

Se opptaket av direktesendingen fra 15. mai her!

Jobber ... Jobber ...