Johan Christian Dahl, «Fra Stalheim», 1842
Foto: Nasjonalmuseet / Børre Høstland
  • 27. juni 2021

Meld deg gjerne på i Facebookarrangementet for å få en påminnelse.

Johan Christian Dahl kalles "det norske landskapsmaleriets far" - og det er ikke uten grunn. Han var den første kunstneren som i videre forstand framhevet, fortolket og malte den norske naturen, og det med en enorm innsatsvilje og kjærlighet for detaljene i landskapene.

Fra Stalheim er et hovedverk og var viktig for nasjonsbyggingen av det nye, selvstendige Norge på 1800-tallet. Hva brakte Dahl til Stalheim? Hvordan skapte han dette maleriet? Hvilken verdi hadde dette landskapet for maleren - og hvilken verdi har det i dag?

Øystein Ustvedt er kurator i Nasjonalmuseet. Sammen med malerikonservator Thierry Ford, tar han deg her med helt tett på et av våre største og mest kjente malerier. Dette skjer i helt spesielle omgivelser, der bildets motiv ble unnfanget, i Stalheim på Vestlandet. Bli med!

Når vi sender direkte på Facebook og YouTube 27. juni, kan du stille spørsmål om verket i kommentarfeltet, og vi vil gjøre vårt beste for å få spørsmålene besvart av ekspertene.
Har du allerede noe du vet at du vil spørre om? Send oss ditt spørsmål allerede nå.

Arrangementet foregår på engelsk, men vil tekstes på norsk etter direktesendingen. Opptaket vil publiseres på YouTube.

Tett på er en strømmeserie fra Nasjonalmuseet, hvor vi kommer tett på noen av høydepunktene i maleri- og tegningsamlingen.

Les mer om bildet her

Se opptaket av direktesendingen fra 27. juni her!

Jobber ... Jobber ...