Foto: Nasjonalmuseet / Annar Bjørgli

Avlyst

Dette arrangementet er dessverre avlyst på grunn av nye smittevernregler i Oslo. Du finner mer info om hvordan Nasjonalmuseet berøres av nye retningslinjer for smittevern her. Følg oss i sosiale medier for digitale omvisninger i utstillingen!

Arkitekten Erling Viksjø som blant annet tegnet Y-blokka, Høyblokka, Bakkehaugen kirke, og Bergen Rådhus er aktuell som aldri før.

Viksjø var en viktig arkitekt i Norge i etterkrigstiden, kjent for sin betong- og høyhusarkitektur. 

Utstillingen «Bevegelser i betong» ser på hans utstrakte samarbeid med kunstnere som Carl Nesjar, Pablo Picasso, Hannah Ryggen, Kai Fjell, Tore Haaland, Ramon Isern, Inger Sitter, Odd Tandberg og Jakob Weidemann. Utstillingen gir innblikk i hvordan Viksjø brukte kunstneriske utsmykninger som en del av sine prosjekter, og viser malerier, tegninger, grafikk, fotografier og billedvever. 

Velkommen til omvisning i «Bevegelser i betong. Arkitekten Erling Viksjø og kunstnerne» i Nasjonalmuseet – Arkitektur! 

Babyomvisninger

Omvisningene er lagt til rette for foreldre i permisjon som ønsker litt kulturelt påfyll. Omvisningen varer i ca. 45 minutter, og barnevogner kan parkeres i verkstedet. I etterkant er det også mulighet til å bli igjen i verkstedet, gi mat og stelle barnet.