Joel Sanders
Foto: Peter Dressel

Det fysiske arrangementet er fullbooket, men du kan fortsatt følge direktesendingen herfra. 

I dette foredraget vil Sanders fortelle om hvordan hans tenkning omkring kjønn, kropp og rom har utviklet seg de siste 25 årene, fra publiseringen av boka STUD: Architectures of Masculinity i 1996 til arbeidet med MIXdesign i 2022. 

Joel Sanders er leder for det New York-baserte arkitektkontoret JSA og MIXdesign, og er professor ved Yale School of Architecture. Han er en av initiativtakerne til det tverrfaglige forskningsprosjektet Stalled!, som ble opprettet i 2015 som en respons på debatten om transpersoners tilgang på offentlige toaletter. Sanders har lenge vært interessert i forholdet mellom arkitektur og identitet, og var redaktør for boka STUD: Architectures of Masculinity (1996/2020).

Foredraget er en del av formidlingsprogrammet til utstillingen Inn i fellesskapet, Nasjonalmuseets bidrag til Oslo arkitekturtriennale 2022.

Foredraget er gratis, men du må bestille billett for å være sikret plass.

Foredraget er på engelsk, og vil strømmes fra CNS-salen i Nasjonalmuseet – Arkitektur. Sendingen ser du direkte herfra. 

Exutoire er en tverrgående skeiv praksis som opererer i skjæringspunktet mellom arkitektur, kunst og aktivisme. Paul-Antoine Lucas (1993, Frankrike) er arkitekt, kurator og lærer. Bui Quy Son (1993, Vietnam) er arkitekt, kurator, billedkunstner og grafisk designer.

Se foredraget direkte her:

Jobber ... Jobber ...