Foto: Nasjonalmuseet / Børre Høstland

Bli med på en fullspekket kveld i Nasjonalmuseet – Arkitektur! Det blir artist talk, drag, sminke, musikk og dans.  

Førfesten vil være i installasjonen til det svenske kunst- og arkitekturkollektivet MYCKET i museets paviljong.

Programmet starter kl. 18 med en artist talk med MYCKET. Katarina Bonnevier, Thérèse Kristiansson og Mariana Alves Silva, som sammen utgjør MYCKET, vil fortelle om sin praksis med utgangspunkt i den klubbinspirerte installasjonen de har skapt i museet. Dette blir en annerledes samtale, med innslag av drag og sminke. 

Etter samtalen får du mulighet til å sminke deg litt ekstra og gjøre deg festklar. Drag artistene Briar The VaudeVillain og Kiki Helsinki, og klesdesigner og sminkør Lars Terje Gudem Hansen vil være til stede ved sminkestasjonen og hjelpe deg!

DJ Soldal fra Kiki house of Meraki spiller B2B (back to back) med DJ Dahir etter artist talken. Gjennom settet får vi besøk av Oslos ballroom scene; Thor, Hamda og Iris 007, Bodil, Celina og Karim Meraki, Gigi Angels og Vioma 007 på mikrofonen. Et univers av vogue femme, face, sex siren, runway og new way.

Førfesten er en del av formidlingsprogrammet til utstillingen Inn i fellesskapet, Nasjonalmuseets bidrag til Oslo arkitekturtriennale. Oslo arkitekturtriennale er Nordens største arkitekturfestival og har blitt arrangert siden 2000. I 2022 setter triennalen fokus på nabolaget som et sted for fellesskap.

Inn i fellesskapet er en del av Nasjonalmuseets program for Skeivt kulturår 2022.

Det er gratis å delta og første til mølla-prinsippet som gjelder. Det er mulig å kjøpe enkel mat og drikke i museet hele kvelden.