Fotografi av kunstner Jennie Bringaker som holder en levende skilpadde inntil brystkassen.
Kunstner Jennie Bringaker.
Foto: Tove Sivertsen. 
  • Nasjonalmuseet – Lyshallen
  • 20. juni kl. 17.30–18.30
  • Begrenset antall plasser

Kunstner Jennie Bringaker omtaler Louise Bourgeois som et fyrtårn i kunsthistorien, og har latt seg inspirere av hvordan Bourgeois skaper, og gjenskaper kunst.

Til Nasjonalmuseets utstilling Louise Bourgeois. Imaginære samtaler har Bringaker skapt den stedsspesifikke performancen Overwhelmed. Performanceverket handler om opplevelsen av å bære en bør som tynger, samtidig som det du bærer har blitt en del av kroppen og identiteten din. Uten dette skallet blir du naken og eksponert. Som en rustning beskytter skallet mot farer som truer fra utsiden, men det hindrer deg samtidig i å bevege deg fritt.

I likhet med Bourgeois bruker Bringaker personlige erfaringer og eget følelsesliv til å skape fysiske objekter. Bringaker er opptatt av hvordan fysiske former kan være iscenesettelser eller rekonstruksjoner av hendelser og relasjoner.

I denne kunstnersamtalen kan du høre mer om Bringakers kunstnerskap og hennes forhold til Louise Bourgeois, i samtale med kurator Andrea Kroksnes.

Performancen Overwhelmed framføres av danserne i SUPERNOVA, og kan oppleves tre ganger i løpet av utstillingsperioden. Samtalen holdes i Salong Louise Bourgeois i utstillingsrommet i Lyshallen. Det er gratis å delta, men du må ha gyldig inngangsbillett til Nasjonalmuseet. Det er begrenset antall plasser.

Om kunstneren

Jennie Hagevik Bringaker er utdannet scenograf og bildekunstner fra Høgskolen i Østfold og New York University. Hun har tidligere stiftet performanceplattformen Trollkrem (2013–2018) sammen med Tor Erik Bøe. Bringaker arbeider med skulptur, og utforsker materialer som stein, tekstil, metall og keramikk. De siste årene har hun vist arbeider ved blant andre Kunstnerforbundet, Hannah Ryggen Triennalen, MUNCH og Nitja Senter for Samtidskunst.