En kvinne står foran et fargerikt kunstverk og snakker engasjert
Bli med på omvisning i Nasjonalmuseet!
Foto: Nasjonalmuseet / Andreas Harvik
  • 29. mars 2024 kl. 12.00–12.45
  • Nasjonalmuseet
  • Begrenset antall plasser

Bli med på en vandring i samlingspresentasjonen og få en introduksjon til utvalgte kunstverk fra perioden 1900–1960. I omvisningen ser vi nærmere på hvordan norske og internasjonale kunstnere tok i bruk sterke farger og en råere motivgjengivelse, i sin søken etter nye kunstneriske uttrykk. Mellomkrigstidens reaksjoner på krig og modernisering og gjennombruddet for abstrakt kunst etter andre verdenskrig er også temaer i omvisningen.

Oppmøte er bak Vestibylen, rett ved døra inn til rom 1 i Samlingen. Arrangementet er inkludert i inngangsbilletten til museet. Første til mølla-prinsippet gjelder.   

Påske i Nasjonalmuseet 

Utforsk Nasjonalmuseet i påska! I påskeuka kan du få med deg omvisninger og verksteder i forbindelse med samlingen og temporære utstillinger. Bli med på vandringer i samtidskunst, arkitektur, eldre bildekunst og designhistorie. 

Nysgjerrig på

«Nysgjerrig på» er omvisninger som byr på et overblikk over et aktuelt kunstnerskap, noen kunstverk eller et tema innen, kunst, arkitektur og design. Ønsker du noe som går mer i dybden? Nasjonalmuseet tilbyr også «Dypdykk»; omvisninger som dykker dypere inn blikk i et tema.

«Nysgjerrig på» arrangeres flere ganger i uka fra januar til juni 2024.
Se kalender for tidspunkter