I forbindelse med utstillingen «Ny nordisk. Mat, estetikk og sted» er det bygget en spesialtegnet paviljong på Museumsplassen. Her vil det være kjøkken, sitteplasser, ildsted og jordkjeller. Det blir bålkaffe, man kan lære om spiselige vekster i nærmiljøet, lage sin egen lampe av tang, og mye mer. I tillegg kan man delta på foredrag og oppleve gjesteopptredener fra sentrale nordiske restauranter.
Her finner du en oversikt over hvilke arrangementer som skjer når.

Om Paviljongen
Til utstillingen «Ny Nordisk. Mat, estetikk og sted» har Dyvik Kahlen Architects og landskapsarkitektene SLA Norge AS designet en Paviljong som formidler utstillingens tverrfaglige tema gjennom landskap, råvarer, teknikk og presentasjon. Paviljongen er et samlingsted som forener design, kunst og arkitektur med gastronomien.
På taket vokser det planter fra området rundt Oslofjorden. Kanskje kjenner du igjen strandkarse, kvann og tindved? Plantene er lokale råvarer som finnes på menyer til mange av de restaurantene som er representert i utstillingen og arrangementene.
Over Paviljongens jordkjeller finner du det norske skoglandskapet med busker og trær. Her vokser råvarer som ramsløk, einer og rogn. Jordkjelleren var tradisjonelt et sted for langtidsoppbevaring av mat for å ha råvarer hele sesongen.
Paviljongen er et rom for middager, foredrag, smaksopplevelser, verksted og samvær rundt ildstedet. Her kan du på egenhånd utforske Luktarkivet laget av kunstnerduoen Kvae & Bark. De vil også ha performance ved trestammen på museumsplassen.