Foto: Nasjonalmuseet/Ina Wesenberg
  • Nasjonalmuseet – oppmøte i salongen i 2.etasje, ved den fargerike veggen
  • 12., 13., 26. & 27. november, 10. & 11. desember kl. 12.00 og 14.00
  • Familievennlig
  • Begrenset antall plasser

Velkommen til Trollønsket – en interaktiv fortellerstund og trollvandring med dragdronningen Nabi Yeon Geisha!

Trollønsket er en spennende og magisk historie om den lille jenta Ragna, som etter å ha blitt ertet for å se ut som et troll, bestemmer seg for å bli et. Hun reiser dypt inn i skogen, til trollenes rike, for å få ønsket sitt oppfylt. Men underveis blir hun satt på prøve av ulike vesener hun møter. Vil hun egentlig bli et troll, eller er det ytre krefter som påvirker henne?

Eventyret er utviklet av Nabi Yeon Geisha (Remi Johansen Hovda) i samarbeid med Nasjonalmuseet, og er inspirert av Theodor Kittelsens tegninger. Sammen med skuespillerne Bjørn Tore Grøntvedt og Magnhild Konnestad skaper de en fortellerforestilling der barna får være med på å lytte til eventyret, gjennomføre oppgaver sammen med skuespillerne og Nabi, og gå mellom utstillingen Østenfor sol og vestenfor måne og Eventyrrommet.

Nabi Yeon Geisha (Remi Johansen Hovda) er en ekte dragdronning som elsker å kle seg ut i vakre kjoler, fargerikt hår og glitter – og gå inn i spennende fortellinger og univers. Hun har lang erfaring med formidling av eventyr til barn. Gjennom konseptet Dronningtimen skaper hun egne fortellinger med en skeiv tvist.