Foto: Hannah Quinlan & Rosie Hastings, Something for the Boys, 2018, film still.
 • 21. juni 2022
 • Nasjonalmuseet
 • Begrenset antall plasser

I sine kortfilmer utforsker kunstnerduoen Hannah Quinlan & Rosie Hastings betydningen av skeiv historie, kultur og politikk i offentlige og private rom. I forbindelse med Oslo Pride 18.–27. juni viser vi denne dagen fire filmer av Quinlan & Hastings, med scener fra skeive utesteder, sexklubber, cruisingområder og Prideparader. 
 
Visningen introduseres av Inger Kristin Haugsevje, leder av Oslo Pride. Etter visningen blir det en digital samtale med kunstnerne.  

Om filmene 

De utvalgte filmene vever sammen dans og musikk, og viser kjente og ukjente sider ved LHBTQ+-miljøet i England. De fire filmene vi presenterer er Everything is Folly That Does Not Give Us Pleasure (2021), In My Room (2020), Something for the Boys (2018) og Gaby (2017). 

Om filmskaperen

De London-baserte kunstnerne Quinlan & Hastings har samarbeidet i nesten ti år. I 2020 vant de Jarman-prisen, oppkalt etter filmskaperen Derek Jarman, for sine filmarbeider. I tillegg til film benytter Quinlan & Hastings seg av tegning og grafiske teknikker. Mange av arbeidene har et feministisk utgangspunkt og undersøker hvordan våre identiteter formes av de menneskene, miljøene og stedene som er rundt oss.

Motstrøms 

Visningen er en del av Motstrøms, en filmserie der Nasjonalmuseet viser filmer som underholder, utfordrer og sprenger grenser. I 2022 viser vi både klassikere innen skeiv film og nye filmer i grenseland mellom kunst og kinofilm.  

Skeivt kulturår 2022 

Filmvisningen inngår i Nasjonalmuseets program under Skeivt kulturår 2022, og vises i samarbeid med Kunstnernes hus kino. Med Skeivt kulturår markerer Nasjonalmuseet og andre kulturaktører at det i 2022 er 50 år siden avkriminaliseringen av homofili i Norge. 

Tekniske detaljer

 • Everything is Folly That Does Not Give Us Pleasure (2021) 
  Varighet: 2 min 26 sek 
 • In My Room (2020) 
  Varighet: 17 min 44 sek  
 • Something for the Boys (2018)  
  Varighet: 16 min 35 sek 
 • Gaby (2017)  
  Varighet: 7 min 55 sek 
   
  Alle filmene er skapt av Hannah Quinlan & Rosie Hastings. Samtlige er produsert i England og har engelsk språk.