Foto: Iwan Baan

Søndag 11. juni er det ett år og 1,5 millioner besøkende siden dørene til det nye Nasjonalmuseet åpnet.

Ettårsdagen til Nordens største kunstmuseum feires med langåpent og gratis inngang på kvelden fredag 9. juni, og jubileumstilbud på medlemskap til kun 499,– denne helga.

Enten du har vært innom tidligere, eller kommer for første gang; velkommen til feiring i museet!

Jubileumstilbud på medlemskap  

Som del av ettårsmarkeringen helga 9.–11. juni er det tilbud på medlemskap til kun 499,– (ordinær pris 699,–). Medlemskap gir deg og en gjest ubegrenset inngang til alle Nasjonalmuseets utstillinger i ett år. Tilbudet gjelder både for nye medlemskap, og fornyelse av utløpte og aktive medlemskap.  

Alle medlemmer får i tillegg 20 % rabatt i museumsbutikken (kun fysisk butikk) denne helga. 

Les mer om fordelene, og kjøp medlemskap på nett eller i museet.

Gratis inngang 

For at enda flere skal få ta del i feiringen, holdes Nasjonalmuseet langåpent fredag 9. juni, med gratis inngang kl. 17–22. 

Program fredag 9. juni:  

Omvisninger

Omvisningen «Nysgjerrig på det nye museet?» stopper innom utvalgte rom i samlingspresentasjonen og ser på arkitekturen og utstillingsdesignet i bygget. Se her for mer informasjon og tidspunkter for omvisningene.

Bokbad med Per Spook

En eksklusiv samtale med Per Spook om tiden hans i Paris. Utgangspunktet er Spooks nye bok «Samtale om livet til Hélène Martini».

Les mer om bokbadet her 

Utstillinger 

Seks ulike utstillinger vises i museet: Samlingen, med rundt 6 500 verk fra Norges største samling av kunst, arkitektur og design – fra oldtiden og fram til i dag, og de temporære utstillingene «Louise Bourgeois. Imaginære samtaler» og «Oltre Terra. Historier om ull» i Lyshallen, «Thorvald Hellesen. Kubistisk pioner» og nyåpnede «Livet i tegning. Verk fra Bruegels og Rubens’ tid», i tillegg til «Dristige drømmer» i biblioteket».

Mat og drikke

I Salongen og Nasjonalmuseets kafé serveres det mat og drikke som gjenspeiler norsk matkultur med et moderne og internasjonalt preg. På museumsplassen kan du nyte et glass til god musikk fra DJ Brass Monkey & NC Paulsen, og på den nyåpnede takterrassen kan du hvile bena mens du tar inn en av byens fineste utsikter.

Billetter

Billetter kan ikke reserveres på forhånd, det er bare å møte opp! 

Velkommen!