Amandus Nielsen, Morgen ved Ny-Hellesund, 1885.
Foto: Nasjonalmuseet / Børre Høstland
  • 8. august 2021
  • Norge rundt med Nasjonalmuseet – Skolehuset, Ny-Hellesund

Velkommen til visning av Amaldus Nielsens maleri Morgen ved Ny-HellesundSkolehuset i Ny-Hellesund!

Amaldus Nielsen (1838–1932) fra Mandal besøkte Ny-Hellesund første gang i 1881. Tidlig en morgen for 140 år siden lagde han den første studien av sundet. Landskapet bader i gyllent lys. Studien ble utgangspunkt for dette maleriet, som ble laget i atelieret hans noen år senere. Det er et av mange versjoner. Nielsen var en av de første friluftmalerne i Norge, og var særlig opptatt av kystlandskap. Han har malt motiver fra neste hele landet, men ble mest kjent for denne finstemte skildringen av en morgen ved Ny-Hellesund.

Program

Det blir et formidlingsprogram med bidrag fra Nasjonalmuseets Eilif Salemonsen, kunstner Ingrid Juel Moe og skuespiller Henrik Rafaelsen.

Detaljert program kommer

Antallet besøkende tilpasses gjeldende smittevernregler.

Meld deg gjerne på i Facebook-arrangementet

Norge rundt med Nasjonalmuseet

Denne sommeren skal flere kjente verk fra Nasjonalmuseets samling reise Norge rundt og vises fram på steder som de har en spesiell tilknytning til. Alle landets fylker vil få besøk av kunst- eller designskatter. I noen tilfeller vises kunstverket på stedet der det ble skapt, mens i andre tilfeller er det motivet eller kunstneren som har en tilknytning til stedet.

Kunsten kommer hjem

Norge rundt med Nasjonalmuseet inngår i Kunsten kommer hjem, Nasjonalmuseets program for 2021. I løpet av året inviteres publikum til å oppleve sentrale verk fra museets samling på visningssteder som Kunstnernes Hus, Blaafarveværket, Dronning Sonja KunstStall og Teknisk Museum.