Fjellandskap med regnbue
Foto: Nasjonalmuseet / Børre Høstland
  • 26. juni 2021
  • Stalheim Hotel

I sommer får du en unik mulighet til å oppleve et av høydepunktene i norsk kunsthistorie i spektakulære omgivelser.

Gjennom sommeren og høsten sender Nasjonalmuseet en rekke av samlingens hovedverk til steder der de har lokal tilhørighet. Enten ved at verket ble skapt der, gjennom motiv eller kunstnerens tilknytning til plassen. Hvert av landets elleve fylker får minst ett verk på besøk.

Første verk som skal på tur er et av de mest kjente maleriene i den norske nasjonalromantikken, Johan Christian Dahls Fra Stalheim (1842), som du kan oppleve på Stalheim Hotel lørdag 26. juni.

Mer informasjon om tidspunkter og arrangementet kommer.

Kunsten kommer hjem

Norge rundt med Nasjonalmuseet inngår i «Kunsten kommer hjem», Nasjonalmuseets program for 2021. I løpet av året inviteres publikum til å oppleve sentrale verk fra museets samling på visningssteder som Kunstnernes Hus, Blaafarveværket, Dronning Sonja KunstStall og Teknisk Museum. Flere kjente verk vil også dukke opp på uventede steder rundt omkring i landet.