Jeg visste faktisk ikke om konservering før jeg startet på arkeologistudiet, men da jeg fikk vite at det var et eget fag, visste jeg at det var akkurat dette jeg skulle bli! En perfekt kombinasjon av historie, kunst, kjemi, materialkunnskap, håndverkteknikker - praksis og teori i en fin balanse.

Konserveringsfaget er i seg selv veldig mangfoldig – både når det kommer til hvilke materialer man kan jobbe med og type arbeid som utføres. Man kan jobbe med alt fra arkeologisk til moderne materialer, fra bitte smått til store bygninger. I tillegg til forskning, forebyggende tiltak for å forhindre fremtidig skade, direkte konservering for å utbedre og redusere skader, og mye mye mer.

Jeg tok utdannelsen min ved Universitetet i Oslo, først en bachelor i arkeologi og konservering og deretter en master i gjenstandskonservering. Som gjenstandskonservator er arbeidshverdagen i museet ganske variert, og det er noe jeg setter stor pris på. Men det aller beste med å være konservator er å få være så nær kunsten fysisk, og det har vært en stor drivkraft hos meg i alle fall! Det er et fag man heller aldri blir utlært i. Man lærer noe nytt hele tiden.