Stillbilde fra Miguel´s War (2021) regissert av Elaine Raheb
  • 18. mars 2023
  • Nasjonalmuseet – Auditoriet
  • Begrenset antall plasser

I samarbeid med Arabiske filmdager viser Nasjonalmuseet den gripende dokumentaren «Miguel’s War» (2021) i auditoriet.

Filmen er et formmessig lekent portrett av en homofil libanesisk mann i selveksil i Spania, som kjemper for å forsone seg med spøkelser fra fortiden. Etter visningen blir det en halvtimes samtale mellom filmens hovedperson, Miguel Jelelaty, og regissøren Elaine Raheb, ledet av Bassel Anis Hatoum fra Skeiv Verden.

Skam, skyldfølelse, undertrykkelse og konflikt rundt sin seksuelle identitet driver syrisk-libanesiske Miguel Jelelaty  til å forlate Libanon til fordel for Spania, hvor han kan leve åpent som homofil. Hans utsvevende liv i Spania minner om en Almodóvar-karakter, fullt av fargerik ekstravaganse og utfordring av seksuelle tabuer. Etter 37 år i eksil følger vi ham når han for første gang siden ungdommen skal dra hjem til Libanon.

Regissør Eliane Raheb blander intervju, animerte sekvenser, arkivmateriale, rekonstruerte scener og konvensjonell flue-på-veggen opptak i sitt portrett av eksentriske Miguel og hans oppgjør med traumene fra egen fortid. 

Filmen vises i Auditoriet. Velkommen!

Tekniske detaljer

Originaltittel: Miguel’s War

Produksjonsår: 2021

Spilletid: 128 min

Aldersgrense: 12 år

Aldersgrense, begrunnelse: Inneholder angstskapende stemninger, noe vold og skildringer av seksuelle skildringer, og har derfor 15 års aldersgrense. 

Regissør: Eliane Raheb

Fotograf: Bassem Fayad

Produsent: Eliane Raheb

Produksjonsselskap: Itar Productions

Medvirkende/Skuespillere: Miguel Jelelaty

Produksjonsland: Libanon, Tyskland og Spania