Finn originale avisutklipp og mye mer i klipparkivet.
Finn originale avisutklipp og mye mer i klipparkivet.
Foto: Nasjonalmuseet / Frode Larsen

Leter du etter gamle avisutklipp innen norsk kunst? For eksempel om kunstnere, utstillinger eller museer?

Nasjonalmuseet har et omfattende klipparkiv over norsk kunst, kunstnere, utstillinger, museer, gallerier, kunstnerorganisasjoner og foreninger. Hovedvekten av klippene er fra etterkrigsperioden og frem til i dag, men deler av samlingen strekker seg tilbake til 1800-tallet.

Avisartikler kan søkes opp her:

ATEKST

ATEKST er et historisk artikkelarkiv med redaksjonelt innhold fra over 100 norske og en del sentrale nordiske aviser. VG som eldste kilde går tilbake til 1945. Arkivet inneholder også et stort utvalg norske og utenlandske internettkilder. ATEKST oppdateres daglig. Artiklene er i fulltekst. 

Nasjonalbibliotekets historiske avissamling

Nasjonalbibliotekets avistjeneste tilbyr digital tilgang til en hel del aviser, både landsdekkende og lokale. Nasjonalbiblioteket har som mål å gjøre hele den historiske avissamlingen tilgjengelig og søkbar på nett. Avissamlingen består av ca. 1 600 titler. Tilgjengelig antall aviser øker stadig. 

Aftenpostens arkiv

Aftenpostens arkiv inneholder de aller fleste utgaver av Aftenposten, Aften og A-magasinet fra 1860 til i dag. Sidene er skannet fra originalen.