løv av tre
Tapio Wirkkala, Soinne et Kni, «Leaf Tray», 1951–1954 © Milwaukee Art Museum, by John R. Glembin

Hva betyr egentlig scandinavian design? En typisk oppfatning av denne merkelappen beskriver en periode midt på nittenhundretallet kjennetegnet av letthet, eleganse, naturmaterialer og gjenstander skapt for eksport. Men stemmer egentlig dette?  

I denne utstillingen får publikum oppleve nesten hundre år med design som er blitt til gjennom reiser og møter mellom Skandinavia og USA. Den designhistoriske tur-returreisen følger den store utvandringen fra nabolandene våre og Norge på slutten av 1800-tallet og oppfinnelsen av begrepet Scandinavian Design på 1950-tallet. Vi blir nærmere kjent med hvordan identitetsbygging, trender og politikk virker inn på hvordan vi opplever gjenstandene vi har rundt oss. 

Utstillingen er fylt med industridesign, leker, grafisk design, tekstiler, klær og møbler, og byr på både gjenkjennelse og overraskelser som trekker linjer og ny forståelse mellom kulturene våre. 

Bli medlem og få gratis inngang til utstillingen for deg og en gjest. Les mer om medlemskap

Utstillingen er en samproduksjon og turné mellom Los Angeles County Museum of Art, Milwaukee Art MuseumNationalmuseum i Stockholm og Nasjonalmuseet. 

Fram til 9. januar neste år, kan du se utstillingen i Nationalmuseum i Stockholm.